Omschrijving

 

Uniek gestoffeerd 4 kamer appartement met 5! ramen aan de gracht en lift tot in de woning, gelegen in een schitterend Rijksmonument.

De woning is beschikbaar voor max. 2 jaar.

Een buitengewoon appartement, ca 170m², op één verdieping in één van de weinige complete Lodewijk XVI huizen (bouwjaar 1790) die Amsterdam nog heeft.

Het appartement is gelegen op de tweede verdieping en is direct toegankelijk met de lift of via het monumentale trappenhuis. De eerste bewoners van deze etage wilden de ruimtelijkheid van de verdieping behouden en hebben het appartement onder architectuur van Tijmen Ploeg laten verbouwen. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp waarbij er verschillende vertrekken gecreëerd zijn doch het open karakter is behouden gebleven waardoor een optimale ruimtewerking is ontstaan.

Indeling appartement: entree, garderobe en gastentoilet, badkamer v.v. douche, wastafel en laundry. Het zitgedeelte met open haard is aan de voorzijde gelegen, met prachtig uitzicht over de grachten. De naastgelegen werkkamer/gastenverblijf is met een schuifpaneel af te scheiden van het zitgedeelte. Zo is het mogelijk een aparte plek te creëren doch blijft het gevoel van de breedte (13m!) van het pand en de vijf ramen behouden. In het midden van de verdieping is een blok gemaakt waar de slaapkamer en badkamer zich bevinden. De slaapkamer heeft een walk-in-closet, de badkamer een ligbad, dubbele wastafel, ruime inloopdouche, toilet en urinoir.
Het eetgedeelte is aan de achterzijde gesitueerd op een verhoging waardoor er extra goed zicht is op de prachtige binnentuin. Tevens is hier een balkon waar u in de namiddag van de zon kunt genieten. De complete keuken is aan de zijkant van het blok en heeft bijzonder veel opbergruimte.
Er is veel vaste kastruimte in het appartement.

Een zeer uniek appartement!

Huur is excl. g/w/e, tv/int en gemeentelijke heffingen.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken woning
: Centrale verwarming
: Kaal
Beschikbare apparaten
Buurt
NL
Noord-Holland
Amsterdam
Herengracht
40-C
1015 BM
2
E4° 53' 26''
N52° 22' 41.1''
Kenmerken buurt
1 Minuten
5 Minuten
30 Minuten

Appartement Te Huur

Herengracht 40-C, Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

2 Slaapkamers
2 Badkamers
170 m²
€3.200 Per maand
Details woning
Woning type : Appartement
Woning soort : Huur
Monument : Ja
Prijs : €3.200 Per maand
Huur prijs : exclusief
Beschikbaar vanaf : Per direct
Uitzicht : Gracht
Slaapkamers : 2
Badkamers : 2
Oppervlakte : 170 m²
Bouwjaar : -1906
Dubbel glas : Gedeeltelijk
Contact